SPIELBERGER MUHLE / ОРГАНСКА СМЕСА ЗА БЕЈГЛ - 580 ГР.

195 МКД

Цена со 5% ДДВ.


Баркод: 4022381033831

Coming soon

Сакате да бидете известени кога овој продукт ќе биде достапен?

Внесете ја својата е-пошта и ќе Ви пратиме порака кога продуктот ќе биде достапен на залиха.


Бесплатна достава над 950 ден.

Комбинирајте ги паметно вашите нарачки!

Време на испорака: 1-2 работни дена

  • Тип на производ - Смеса
  • Сертификати - European Union Organic Certification
  • Брендови - Spielberger Mühle

Тркалезни и вкусни. Бејгелот е основа за многу креативни подготовки. Едноставниот бејгел брзо се пече и со малку вежбање можете да добиете совршена тркалезната форма. Нема граници за креативноста кога станува збор за преливи и додатоци. Прелиен со семки, сирење или зачини како солена варијанта или пак во слатка варијанта, секој може да пече и да ужива во својот бејгел, по свој вкус. Нашата мешавина за печење доаѓа со пакетче сусам.


- Вегански производ

- Содржи глутен


Начин на подготовка: Додај: 1 пакет сув квасец, 280 ml вода, 2 лажици мед, малку брашно. Време на подготовка: приближно 35 минути. Време на печење: приближно 20 минути. Се прават 6-8 бејгела. Измешајте го сувиот квасец рамномерно во смесата за печење. Месете ја смесата за печење со 280 ml топла вода. Покријте го тестото и оставете да нарасне на топло место најмалку 1 час. Работната површина лесно посипете ја со брашно. Тестото поделете го на 6-8 еднакви парчиња. Обликувајте топчиња со дланките на набрашнета работна површина и потоа обликувајте ги бејгелите: продупчете со рачката од дрвена лажица низ центарот на тестото и проширете ја дупката со кружни движења. Ставете ги бејгелите на добро набрашнета дрвена штица или хартија за печење и оставете ги да отстојат, покриени, уште 30 минути. Загрејте ја рерната на 220°C - горната/долната полица (200°C со вентилатор). Намачкајте го садот за печење или обложете го со хартија за печење. Во голем сад за готвење, во приближно 2 l вода, измешајте го медот, до точка на вриење. Во садот за готвење ставете 2-3 бејгела одеднаш. Оставете ги да нараснат околу 30 секунди, свртете ги внимателно и оставете ги да нараснат уште 30 секунди. Извадете ги и кратко исцедете ги на решетка. Наросете ги со семки и печете ги во загреана рерна 20 минути.


Варијанти:

- Откако ќе ги обликувате, ставете ги на добро набрашнета дрвена штица или на хартија за печење и оставете ги да отстојат во фрижидер преку ноќ. Следното утро, ставете ги во врела вода како што е опишано, оставете да нараснат и потоа печете.

- Опции за прелив: крупна морска сол, афион, пржен кромид, ким, сирење или слатко: цимет и шеќер.

- По замесување и пред нараснување на тестото нанесете: зачински билки, маслинки, пржен кромид или слатко: суво грозје, чоколадни чипови, бобинки.


Состав:

1. Состојки за тесто: Пченично брашно тип 550**, сиров шеќер од трска**, морска сол.

2. Состојки за прелив: Сусам**.

*контролирано органско потекло

**од биодинамично земјоделско потекло

Овој производ не содржи вештачки ароми.


Складирање: Да се чува на ладно и суво место.


Алергенски состојки: Пченица, сусам, житариците што содржат глутен.


Хранливи вредности на 100 g:

Енергија: 1602 kJ/380 kcal

Масти: 7,9 g

од кои заситени: 1,2 g

Јаглехидрати: 63,1 g

од кои шеќери: 3,3 g

Протеини: 11,6 g

Сол: 1,4 g

Оставете коментар

Вашиот коментар беше успешно испратен и ќе се прикаже по одобрување

Ви благодариме за споделеното мислење и за вашата доверба!

Поврзани производи

Најгоре