Цена со 5% ДДВ.
Внесете ја својата е-пошта и ќе Ви пратиме порака кога продуктот ќе биде достапен на залиха.
Бесплатна достава над 950 ден.
Комбинирајте ги паметно вашите нарачки!
Време на испорака: 1-2 работни дена
Тркалезни и вкусни. Бејгелот е основа за многу креативни подготовки. Едноставниот бејгел брзо се пече и со малку вежбање можете да добиете совршена тркалезната форма. Нема граници за креативноста кога станува збор за преливи и додатоци. Прелиен со семки, сирење или зачини како солена варијанта или пак во слатка варијанта, секој може да пече и да ужива во својот бејгел, по свој вкус. Нашата мешавина за печење доаѓа со пакетче сусам.
- Вегански производ
- Содржи глутен
Начин на подготовка: Додај: 1 пакет сув квасец, 280 ml вода, 2 лажици мед, малку брашно. Време на подготовка: приближно 35 минути. Време на печење: приближно 20 минути. Се прават 6-8 бејгела. Измешајте го сувиот квасец рамномерно во смесата за печење. Месете ја смесата за печење со 280 ml топла вода. Покријте го тестото и оставете да нарасне на топло место најмалку 1 час. Работната површина лесно посипете ја со брашно. Тестото поделете го на 6-8 еднакви парчиња. Обликувајте топчиња со дланките на набрашнета работна површина и потоа обликувајте ги бејгелите: продупчете со рачката од дрвена лажица низ центарот на тестото и проширете ја дупката со кружни движења. Ставете ги бејгелите на добро набрашнета дрвена штица или хартија за печење и оставете ги да отстојат, покриени, уште 30 минути. Загрејте ја рерната на 220°C - горната/долната полица (200°C со вентилатор). Намачкајте го садот за печење или обложете го со хартија за печење. Во голем сад за готвење, во приближно 2 l вода, измешајте го медот, до точка на вриење. Во садот за готвење ставете 2-3 бејгела одеднаш. Оставете ги да нараснат околу 30 секунди, свртете ги внимателно и оставете ги да нараснат уште 30 секунди. Извадете ги и кратко исцедете ги на решетка. Наросете ги со семки и печете ги во загреана рерна 20 минути.
Варијанти:
- Откако ќе ги обликувате, ставете ги на добро набрашнета дрвена штица или на хартија за печење и оставете ги да отстојат во фрижидер преку ноќ. Следното утро, ставете ги во врела вода како што е опишано, оставете да нараснат и потоа печете.
- Опции за прелив: крупна морска сол, афион, пржен кромид, ким, сирење или слатко: цимет и шеќер.
- По замесување и пред нараснување на тестото нанесете: зачински билки, маслинки, пржен кромид или слатко: суво грозје, чоколадни чипови, бобинки.
Состав:
1. Состојки за тесто: Пченично брашно тип 550**, сиров шеќер од трска**, морска сол.
2. Состојки за прелив: Сусам**.
*контролирано органско потекло
**од биодинамично земјоделско потекло
Овој производ не содржи вештачки ароми.
Складирање: Да се чува на ладно и суво место.
Алергенски состојки: Пченица, сусам, житариците што содржат глутен.
Хранливи вредности на 100 g:
Енергија: 1602 kJ/380 kcal
Масти: 7,9 g
од кои заситени: 1,2 g
Јаглехидрати: 63,1 g
од кои шеќери: 3,3 g
Протеини: 11,6 g
Сол: 1,4 g
Ви благодариме за споделеното мислење и за вашата доверба!
Оставете коментар